Til Gospel i Harlem


Pigerne i New York
Praise the Lord, Praise the Lord!

Alle arme i den lille kirke i Harlem er rejst. Der synges, danses og vugges. En overvaeldende stemning af glaede og frigoerelse spreder sig, og naermer sig hurtigt naesten ekstase. Men paa en absolut positive maade.

Det er mest sorte kvinder der er i kirken denne soendag formiddag i 112. gade. De bagerste 5 raekker i kirken er fyldt med turister. Men det paavirker bestemt ikke kirkegaengerne. Der er elektrisk orgel og trommesaet paa scenen. Musikken er hoej og stemningen fylder rummet. En graahaaret aeldre kvinde danser rundt som en teenager. Det er svaert ikke at lade sig rive med af stemningen, og selv jeg (der ellers aldrig deltager i en gudstjeneste i Danmark) er lige ved at raabe: Halleluja!

Vi er til Gospel i Harlem, Manhattans nordlige, sorte og navnkundige bydel. Jeg har aldrig set saa megen og saa naturlig livsglaede samlet paa et sted. Det er, som Tina siger, umuligt ikke at vaere glad.

Paa et tidspunkt ser det ud som om nogen af dem faar forbindelse direkte til Herren. Det er helt vildt skaegt. Efterfolgende hilser de i en stor masseboen paa alle os turister, land for land, og vi maa rejse os op. Det foeles overhovedet ikke “turistet”, men virker meget aegte. 

Vi er netop returneret til 47. gade hvor vi bor. Regnen siler ned over New Yorks gader, og Vicki og jeg har lige sneget os ind paa Subway baren, der synes at have New Yorks eneste internetforbindelse.

Det bliver igen tyndt med billeder. Det ene, der findes i denne post, har det tager 5 minutter at hente fra kameraet. Bill Gates, what are you doing. Come to New York, now!

I morgen gaar turen videre med toget til Washington DC fra Penn Central Station her i New York. Det bliver lidt spaendende. Det tog mig og Vicki en rum tid at koebe billetter, og da vi saa kom hjem stod det paa billetterne at toget er optaget (?). Maaske vi skal sidde oven paa kufferterne i de 4 timer turen tager.

Det er ellers aftenens plan, at gaa over Brooklyn Bridge, og se solnedgangen over Manhattans skyskrabere. Saa lige nu kan vi kun haabe paa at regnen forbarmer sig over os.

Herren burde jo vaere med mig i dag, jeg har i den grad tilbedt ham! 

Reklamer

5 responses to “Til Gospel i Harlem

 1. Hej…
  Hvor lyder det som en fantastisk oplevelse – vi skal til New York om en månede – tager man bare op i kirken eller var i på en arrangeret tur? Kan du huske, hvilken avenue kirken lå ved og hvad tid var det? – det ville jeg enormt gerne opleve…!

 2. Hej Morten,

  Dejligt der stadig er nogen der læser de gamle indlæg. Du skal have billet på forhånd. Du kan se i Intertravels New York katalog, hvor du køber dem: http://www.e-pages.dk/intertravel/16/

  God fornøjelse

  Gert.

 3. Kan kun sige at dete r noget af det vildeste min kæreste og jeg har oplevet, Gospel er bare fantastisk og så i det forjættede New York… Vi var høje 24 timer efter. Vi fandt en lille kirke på 137 street W søndag formiddag. bare fantastisk og skal bare prøves igen i 2009

 4. Hej Lars,

  Helt enig. Jeg havde min dattet på 14 år med. Huns synes det var nederen og gad ikke. Hun endte med at være den der morede sig mest. Fed oplevelse.

  Gert.

 5. Morten Christensen

  Hej Gert og Morten

  Man behøver altså ikke billet i forvejen for at komme ind i kirkerne i Harlem. Gudstjenesterne er åbne for alle – også os hvide. Har selv været i kirken på 112. gade. Enig, det er en fantastisk oplevelse. Det eneste det koster er at de forventer at man donere lidt når kurven går rundt – og det gør den ofte på “turist sæderne” 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s