Solformørkelser

Diamantring

Intet kan forberede dig på en total solformørkelse. Hvad enten det er første gang eller du er mere erfaren. Solformørkelsen slår benene væk under dig. Man kan se, høre, men ikke mindst føle, – ja – også lugte og smage en solformørkelse. Alle sanser arbejder på højtryk, og kunsten er, at nå at opleve det hele, i de få minutter det varer. Her behøver man absolut ingen 6. sans. Bagefter falder man sammen som en overanstrengt, men meget lykkelig, idrætsmand. Tømt for energi, men sprængfyldt af sejrens rus.

Totalitet

Selv har jeg oplevet 8 totale og 2 ringformede solformørkelser. Det har bragt mig til steder på kloden, hvor jeg ellers – efter al sandsynlighed – aldrig ville have sat mine ben. En solformørkelsesrejse er den ultimative kombination af en rejseoplevelse og en naturoplevelse, der sætter alt andet til vægs. Selv føler jeg altid en stor taknemmelighed for denne utrolige mulighed – overfor hvem ved jeg ikke.

Tiltagende

Jeg har på denne hjemmeside skrevet beretninger fra de fleste af mine solformørkelsesrejser. Jeg har skrevet om forberedelserne, og om de mennesker, der stædigt opsøger solformørkelserne for at få deres fix af evigheden. Om det mirakel det er, at solformørkelserne overhovedet kan finde sted.

Du kan finde alle historierne ved at klikke på solformørkelse her eller i ”Emner” i højre side. Du kan se nogle af mine billeder på Pbase, eller ved at klikke på de enkelte billeder her på siden.

Jeg holder gerne foredrag og viser billeder – send mig blot en mail. Det er naturligvis ganske gratis – fornøjelsen er helt på min side.

Total solformørkelse, Sibirien, Rusland

Mine solformørkelser (klik for at læse en beretning):

Reklamer

4 responses to “Solformørkelser

 1. Kære Gert!

  Åhh, hvor er det bare rigtigt, man kan ikke forberede sig på en solformørkelse og slet ikke forklare, hvorfor man bliver ved at opsøge dem. Folk forstår det bare ikke, det SKAL opleves med hele følelsesregisteret.

  Kh
  Laila

  • Kære Laila,

   Ja, det er meget svært at overbevise folk. Enten tror de det kun er noget med nørdede mænd og rumfart (hvilket jo heller ikke er helt løgn) eller også tænker man bare: “Ja, ja, og nogen interesserer sig for jernbaner eller russiske ikoner”.

   Måske er det også ok, for hvad skulle vi gøre hvis hele verden pludselig begyndte at rejse efter formørkelserne? Kloden ville tilte af overvægt, og trafikken ville bryde endnu mere sammen.

   Alligevel vil jeg nu fortsætte min prædiken…

   Kh/Gert.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s